A stílus nem súlykérdés

2019.12.03

A stílus nem lehet súlykérdés! Túlsúllyal küzdő hölgyek és urak számára legalább annyira fontos és lehetséges megmutatni saját csodálatos és izgalmas személyiségüket megjelenésükkel is. A magazinokban és weboldalakon megjelenő magas vékony (vagy kigyúrt) modellek láttán sokaknak elmegy a kedve és az önbizalma attól, hogy stíluskérdésekkel foglalkozzon. A következő összeállítást kedvcsinálónak és motiválónak szánom mindazoknak, akik nem felelnek meg a mai divat karcsúság ideáljának! Nemsokára pedig azokról a tévhitekről is írok, amely sok teltkarcsú nőt megakadályoz abban, hogy időt és energiát ruházzon be saját stílusának kialakításába!

A stílus a személyiségünk kifejezésének az eszköze, személyiségünk pedig nem a testsúlyunktól függ! Természetesen testalkatunk határozza meg, hogy milyen szabásvonalak és fazonok állnak jól, de ez egy hajszálvékony, nőies domborulatokkal kevéssé megáldott hölgy esetében éppúgy igaz, mint egy eszményi homokóra alkatnál. Ne egyezzünk ki azzal, hogy aki túlsúllyal küzd az örüljön már annak is, hogy egyáltalán talált megfelelő mértet magának! Legyen határozott tudásunk és elképzelésünk arról, hogy kik vagyunk, mit szeretnénk megmutatni magunkból, és mi az, ami valóban kifejez minket!

Stílus és személyiség

Az egyes stílusok és a személyiségjegyek összefüggéséről korábban több bejegyzésben is írtam. Szégyenkezve vallom be, én is elkövettem azt a hibát, hogy modell alkatú hölgyek fotóit használtam illusztrációként. Itt az ideje jóvá tenni ezt a hibát, jöjjenek hát a képek és akit érdekel az adott stílus és a hozzá kapcsolódó személyiségvonások, az a linkekre kattintva olvashat róla bővebben!

A klasszikus stílus a magabiztos nők, harmonikus személyiségű, önmagát elfogadó és tisztelő nőnek áll igazán jól!


Az elegáns stílus valójában nem öltözködési stílus, hanem életstílus, műveltség, kultúra és még oly sok minden más, ami szavakkal nem is leírható! Az elegáns stílus diszkrét és kifinomult. A mennyiség helyett a minőséget, a divat helyett a stílust részesíti előnyben.


A romantikus stílust talán ritkábban választják túlsúllyal küzdő hölgyek, hisz a fodrok, csipkék és a könnyed esésű anyagok viselésétől tartanak, nem érzik alkatukhoz illőnek. Akinek azonban a személyiségében a lágy nőiesség dominál az kellő megfontoltsággal megtalálhatja a megoldást ez esetben is!


Búcsúzóul azt szeretném megmutatni, hogy a női vonzerő nem a kilók számától függ! Egy teltkarcsú hölgy is lehet szexi, nőies és rendkívül vonzó! A femme fatal - azaz végzet asszonya - az ízig-vérig nő:

Jövő héten izgalmasabb "vizekre evezünk" olyan megosztó stílusokkal, mint a kreatív és az extravagáns - természetesen továbbra is plus size modellek segítségével! 

Kovács Szilvia, tanácsadó szakpszichológus, stílustanácsadó