Stílusosan 50 felett

2019.11.25

Az 50 nem az új 30, hiába is próbálják ezt eladni nekünk! Ez persze nem jelenti azt, hogy 50 plusszosan ne lehetne egy nő rendkívül vonzó és stílusos, de ez csak akkor fog sikerülni, ha nem a 30 éves kori énjéhez öltözködik! Természetes, hogy az évek múlásával változik testünk, de változik a személyiségünk is. Mást szeretnénk megmutatni magunkból és máshogyan. Ugyanakkor érett személyiségünk és magas szintű önismeretünk lehetővé teszi, hogy stílusunk is egyre tökéletesebb legyen az évek múlásával.

Sokan érzik úgy, hogy egy bizonyos kor felett már nem fontos a külső, vagy ha akarnának, sem tudnának jól kinézni. Több más között ez is egy olyan tévhit, amelyet érdemes elfelejteni! (A következő hetekben mutatok még néhány ilyet, tartsanak velem!) De mire érdemes figyelnünk az évek múlásával, hogyan lehetünk, maradhatunk stílusosak a változó kor után is? Mutatok néhány szempontot és rengeteg fotót inspirációként!


Az árral szemben

Egy olyan társadalomban, ahol nem megszokott, és nem is gyakori, hogy egy bizonyos életkor felett egy nő megőrizze nőiességét, csinos és stílusos legyen, ott bizony hiányoznak a minták és az inspiráció. Egy olyan társadalomban, ahol a klimax elleni tablettát 30-as éveiben járó nőkkel reklámozzák, ott hiányzik az idősödő nők tisztelete. Sok félreértés is adódhat abból, ha valaki a koránál lényegesen fiatalabbnak szeretne látszani és nem önmagát, hanem önmaga húsz évvel korábbi változatát szeretné megmutatni. A stílusos megjelenés - ez esetben is - az önismereten és az önelfogadáson alapul!

Testismeret

A változó kor sokszor jelentős testi változásokkal jár, melynek többsége nem feltétlen örömteli. Szerencsére nem kell tökéletes testalkat a stílusos megjelenéshez, de fontos tisztában lennünk előnyös tulajdonságainkkal és persze azzal is, mit nem szeretnénk annyira hangsúlyozni. Ha a testünk változik, de a fejünkben élő testkép nem, akkor ismét beleeshetünk abba a csapdába, hogy korábbi önmagunkat látjuk, ennek megfelelően öltözünk, és nem vesszük figyelembe a változásokat. Természetesen nem csak testalkatunk változik, lehetséges, hogy természetes színeink (hajszínünk, bőrünk színe) is változnak, amire talán kevesen gondolnak, pedig befolyásolja, hogy milyen színek állnak jól, s melyek kevésbé.


Önbecsülés

Az évek múlása sok nő életében a női önbizalom csökkenését hozza: a média által sugárzott nőideál egyre elérhetetlenebbé válik, a testünk is egyre gyorsabban változik. Ilyenkor gyakori reakció a struccpolitika, homokba dugom a fejem, és akkor nem kell tükörbe néznem! Pont abban az időszakban, amikor egyre több figyelmet és törődést igényelne a testünk (mozgás, egészséges étkezés, elegendő alvás), akkor büntetjük azzal, hogy elhanyagoljuk, nem szeretjük és nem akarunk róla tudomást venni! Az önmagunkra fordított idő és figyelem persze nem állítja meg az öregedést, de jelentősen csökkenti és ha húsz évet nem is tagadhatunk le, csinosak, nőiesek és stílusosak bármely életkorban lehetünk, ami segíthet önbizalmunk megőrzésében is!