Zsolnay Restaurant

2017.10.27

A gasztroélmény ajánlót egy olyan helyszín bemutatásával szeretném kezdeni, amely az utóbbi évek legcsodálatosabb élményét jelentette számomra. Pécs mindig közel állt a szívemhez, azt hiszem ezzel sokan vagyunk így. Ez a város nem szűkölködik a szépségekben, a művészetet, építészetet, de a természetet kedvelők is megtalálják a maguk örömét. A Zsolnay negyed Pécsen egy igazán különleges helyszín, ahol a múlt és a jövő találkozása egy különleges helyszínen kézzelfoghatóvá válik. Megismerhetjük a Zsolnay család és a gyár történetét, de talán a legmaradandóbb élményt az a gyűjteményes kiállítás nyújtja, amelyet dr. Gyugyi Lászlónak köszönhetünk.

Ráadásul a Zsolnay negyed az a hely, ahol túlzás nélkül állíthatom, hogy a gasztronómia is művészetté nemesül. A Zsolnay vendéglő épülete a Zsolnay negyedben található, és az épület kívül-belül magán viseli azokat a jegyeket, amitől Zsolnay a Zsolnay. Ehhez az épített környezethez nagy kihívás lehetett olyan színvonalú gasztronómiát biztosítani, amely méltó a hely szelleméhez, de sikerült.

Teleky Zoltán tulajdonos és chef bevezető szavai pontosan tükrözik azt az élményt, amit átélhetünk ezen a mesebeli helyszínen: 

Önök most részesei lehetnek egy álom megvalósulásának. Komoly lelkesedéssel, és őszinte kíváncsisággal kutattuk kollégáimmal a régió hagyományos ízeit, hogy aztán új köntösben tálaljuk az Önök asztalára.

Ha az eredmény különleges gasztronómiai élmény, amelyről hazatértük után is beszélnek, munkánk nem volt hiába való. Ítélkezzenek Önök, legyenek útitársaink az ízek különleges világába, melynek végállomása nem más, mint a XXI. században újjáéledő Pécsi Vendéglátás a Zsolnay Étteremben.Ajánlom munkásságunkat Zsolnay Vilmosnak, a kreatív újítónak és szorgos iparosnak. Ezekben a termekben öntöttek formát szárnyaló elképzelései, ki más lehetne példaképünk?

Bár én az ízek terén csak laikus műkedvelő vagyok, annyit biztosan állíthatok, hogy a Zsolnay vendéglőben kóstolt ételek komplex és harmonikus ízvilága minden esetben lenyűgözött. Persze önmagában az ízek, még a legjobbak sem elegendőek a valódi gasztroélményhez. Itt azonban az ételek látványa, a tálalás, a vendéglő hangulata és kifogástalan ízlésvilágú belsőépítészet mellett az emberi tényező, az étterem munkatársainak hozzállása, kedvessége és profizmusa teszi teljessé a képet. A Zsolnay Restaurant és Cafe igazi gasztroélmény, amelyet szívből ajánlok minden Pécsre látogatónak aki fogékony a látvány és az ízek harmonikus szépségére.